Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

Одржана 44. седница Општинског већа

DSC 1067

Данас је у кабинету председника Скупштине општине Алексинац одржана 44. седница Општинског већа општине Алексинац. Седницу је отворио председник Далибор Радичевић, а на дневном реду било је 19 тачака.

Главна тачка данашње седнице Општинског већа тицала се Нацрта Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету за 2022. годину, која је урађена у форми програмског буџета. Планирани износ буџета за 2022. годину износи 1.561.857.905,00динара. Већници су једногласно изгласали овај предлог буџета, који ће се пред одборницима Скупштине општине Алексинац наћи 6. децембра.

Општински већници утврдили су Нацрт Измене и допуне Плана генералне регулације Алексинца. Разлог измене плана је значајно проширење производних комплекса и изградња додатних погона који би заокружили процесе постојећих и нових компанија, чиме се показује решеност за улагањем у привредни развој и привлачење нових инвестиција.

Утврђен је Нацрт Одлуке о изради Плана детаљне регулације дефинисања регулационе ширине општинских путева ОП2, ОП3, ОП4, ОП5, ОП7, ОП8, ОП10, ОП21, ОП24 на територији општине Алексинац. Циљ израде Плана је дефинисање регулационе ширине општинских путева на основу физичког стања, издвајање површина јавне намене како би се омогућило покретање јавног интереса – експропијације земљишта у циљу добијања парцеле и озакоњења линијских инфраструктурних објеката. Делови наведених општинских путева физичким стањем на терену заузимају приватне парцеле, па чак и немају своју парцелу и док се иста кроз План не издвоји као ПЈН – површина јавне намене и утврди јавни интерес у корист општине они не могу добити дозволу за изградњу, реконструкцију и санацију.

Чланови Општинског већа усвојили су Закључак о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2023. годину у општини Алексинац. Утврђена цена представљаће основицу за обрачун пореза на имовину за наредну 2023.годину.

На данашњем заседању усвојено је Решење о измени Решења о одобравању и финансирању програма којима се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта у општини Алексинац за 2022. годину. Средства у износу од 260.000 динара, која су припадала клубовима који су одустали од јесењег дела такмичења прерасподељена су клубовима према резултатима које су остварили у првом делу године. Односно, највећи део средства добија Фудбалски савез општине Алексинац у износу од 230.000 динара, да би организовао такмичења у другом делу сезоне и Организација спортских риболоваца „Бистро“ добија 30.000 динара због успеха постигнутих у такмичењу.

Општински већници усвојили су Решење о додели ауто седишта за децу у 2022. години.

Остале тачке дневног реда односиле су се на вансудска поравнања са грађанима услед уједа паса луталица.