Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

ПРЕДАВАЊЕ ЗА МЛАДЕ ВОЗАЧЕ "ЈОШ УВЕК ВОЗИМ, АЛИ НЕ ХОДАМ"

316163946 530285255804523 6473123337663387610 n
У Дому омладине у Алексинцу, данас је одржано предавање „Још увек возим, али не ходам“, у организацији Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац.
Предавање се односи на превенцију саобраћајних незгода и намењено је младим возачима из Алексинца. Циљ предавања је да се младима укаже на проблеме и последице саобраћајних незгода од стране младих возача који због непоштовања прописа постану учесници саобраћајних незгода, а врло често и жртве.
Презентацију и дискусију је водио Славиша Савић који је и сам био жртва саобраћајне незгоде у којој је стекао инвалидност и том приликом истакао:
„На досадашњих преко 300 одржаних предавања, ниједан млади човек није напусто предавање и њихова интеракција у току самог предавања је на завидном нивоу, а исто тако након самог предавања млади прилазе, постављају питања, на неки начин честитају и дају снагу и бодре ме да насавимо моје колеге и ја даље. Такође и њихов однос путем друштвених мрежа показује да овакав вид предавања допире до њих и мислим и желим да верујем да ће имати резултат“.
Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац наставиће да оваквим и сличним активностима превентивног карактера допринесе смањењу броја саобраћајних несрећа и предупређењу неодговорног понашања возача.