Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

Подела дечјих ауто-седишта и едукација родитеља о правилној употреби ауто-седиштa

305098553 8126064647428633 6290595791628587596 n
Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац организовао је и спрово едукацију о правилној употреби дечијих ауто-седишта у Великој сали Дома културе.
У сарадњи са општином Алексинац обезбеђена су бесплатна ауто-седишта за децу са подручја општине Алексинац и овом приликом је извршена подела дечијих ауто-седишта у оквиру спроведене едукације.
Родитељи који су присуствовали обуци имали су прилику да постављају питања у вези правилног начина превожења деце у возилу. У сарадњи са сарадницима Aгенција за БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА у склопу едукације приказан је начин правилне монтаже дечијег ауто-седишта у возило и опис правилног везивања детета у дечијем ауто-седишту. Такође, родитељима је указано на најчешће грешке и заблуде које имају приликом коришћења дечијих заштитних система.
Поред чланова Савета, едукацији и подели присуствовао је и председник општине Алексинац Далибор Радичевић, који се пре едукације захвалио члановима Савета, као и родитељима коју су присуствовали обуци.