Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

ОДРЖАНА 36. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

288503489 7912176028817497 7204893004338480359 n
Данас је у сали Скупштине општине Алексинац одржана 36. седница Општинског већа општине Алексинац, са дневним редом од 32 тачке. Седницом је председавао Далибор Радичевић, председник Општинског већа.
Најпре су чланови општинског већа утврдили Нацрт Одлуке о завршном рачуну буџета општине Алексинац за 2021. годину и Нацрт Одлуке о организацији и функционисању цивилне заштите на територији општине Алексинац.
Утврђен је Нацрт Одлуке о организацији и функционисању цивилне заштите на територији општине Алексинац, у којим јединица локалне самоуправе доноси акт о организацији и функционисању цивилне заштите на територији јединице локалне самоуправе, на предлог надлежног штаба и обезбеђује њено спровођење.
Општинско веће утврдило је Одлуку о приступању измени плана генералне регулације Алексинца, разлог измене плана је значајно проширење индустријских комплекса у оквиру планираних радних зона за изградњу додатних погона који би омогућили повећање производних процеса постојећих и нових компанија, чиме би се створила могућност повећања запошљавања људи.
Алексиначки већници утврдили су Нацрт Одлуке о одређивању грађевинског земљишта на основу Плана детаљне ругулације радне зоне „Житковац“ у Житковцу, у општини Алексинац. Неопходно је да се изврши промена намене земљишта из пољопривредног у грађевинско како би се инвеститорима омогућило иницирање промене из пољопривредног у грађевинско и издавање грађевинских дозвола.
Затим су утврђени нацрти закључка о усвајању извештаја о раду са финансијским извештајем за предузећа и установа чији је оснивач општина Алексинац, као и Нацрт закључка о усвајању Извештаја о стању безбедности саобраћаја на путевима на територији општине Алексинац за период јануар-децембар 2021. године.
На данашњем заседању утврђена су и Решења о додели ауто седишта за децу у 2021. и 2022. години.
Остале тачке дневног реда односиле су се на закључење вансудских поравнања са грађанима општине Алексинац услед уједа паса луталица.