Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

У ИМЕ ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ ЗАМЕНИЦА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ПРИМИЛА ЈЕ ЗАХВАЛНИЦУ ЗА ДОПРИНОС У РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРОЈЕКТА ,,ИСТОРИЈА НАШЕГ ЗАВИЧАЈА – ЗНАМЕНИТЕ АЛЕКСИНЧАНКЕ И АЛЕКСИНЧАНИ“

286885825 7903482799686820 8788159061458366132 n
На свечаној додели награда ученицима основних и средњих школа, победницима наградног конкурса ,,ИСТОРИЈА НАШЕГ ЗАВИЧАЈА – ЗНАМЕНИТЕ АЛЕКСИНЧАНКЕ И АЛЕКСИНЧАНИ“, која се одржала у среду, 15. јуна у Алексинцу, присуствовале су Маријана Радивојевић, заменица председника општине и Александра Николић, представница Канцеларије за младе општине Алексинац. Том приликом у име општине Алексинац преузеле су захвалнице за допринос у реализацији на поменутом пројекту.
Пројекат је започет почетком школске 2021/2022. године у сарадњи са професорима историје из свих основних и средњих школа са територије општине Алексинац. Учешће на конкурсу је узело 53 ученика. Овај пројекат је подржало Министарство културе и информисања. Општина Алексинац је за учеснике наградног конкурса организовала и једнодневни излет у Липовцу, који ће се реализовати 25. јуна 2022. године.
Награде су добили ученици са највишим бројем бодова које су рангирали сви професори историје.
Награђени ученици у категорији средњих школа су:
1. Место: Катарина Стојадиновић, Алексиначка гимназија, ментор Саша Јовановић
2. Место: Јана Стошић, Алексиначка гимназија, ментор Светлана Ђурђевић
3. Место: Наталија Живадиновић, Техничка школа ,,Прота Стеван Димитријевић“ Алексинац, ментор Маја Нешић
3. Место: Лука Стаменковић, Алексиначка гимназија, ментор Светлана Ђурђевић
Награђени ученици у категорији основних школа су:
1. Место: Уна Миленковић, ОШ ,,Вук Караџић“ Житковац, ментор Милан Петровић
2. Место: Стефан Грујић, ОШ ,,Вожд Карађорђе“ Алексинац, ментор Ана Маркишић
3. Место: Страхиња Радичевић, ОШ ,,Стојан Живковић Столе“ Трњане, ментор Марија Бабић
Ученици за освојено прво место добили су лаптоп рачунаре, за друго место таблет рачунаре, за треће место мобилне телефоне а осталим учесницима су уручене захвалнице.
Како нам је најављено Завичајно одељење Библиотеке има у плану да са почетком нове школске године настави овај пројекат са циљем проширивања знања о завичајној историји и познатим историјским личностима Алексинца и околине.