Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

ОДРЖАНА 32. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

276293108 7629297057105397 2927511596672154714 n
Данас је у кабинету председника Скупштине општине Алексинац одржана 32. седница Општинског већа општине Алексинац. Седницу је отворио Далибор Радичевић, председник општине и констатовао да седници присуствује осам чланова Већа. На дневном реду нашло се 8 тачака.
Чланови општинског већа усвојили су Предлог Програма за рад Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац за 2022. годину. Програм Савета обухвата поправљање саобраћајне инфраструктуре јединице локалне самоуправе на чијој територији је прекршај учињен, као и унапређење саобраћајног васпитања и образовања, превентивно – промотивне активности из области безбедности саобраћаја на путевима, научно-истраживачки рад у области безбедности саобраћаја и техничко опремање јединица саобраћајне полиције и других органа надлежних за послове безбедности саобраћаја.
Алексиначки већници усвојили су Предлог Правилника о општим условима и начину коришћења школских спортских објеката у својини општине Алексинац. Школски спортски објекти изнајмљиваће се и другим лицима само када су задовољене потребе наставних и ваннаставних спортских школских активности.
На данашњем заседању већници су усвојили Предлог Закључка о усвајању Извештаја о коришћењу средстава буџетског фонда за заштиту животне средине општине Алексинац за 2021. годину, као и Предлог Програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине за 2022. годину који се упућује Министарству заштите животне средине на сагласност. Програмом се утврђују планирани приходи и начин коришћења средстава из буџетског фонда за заштиту животне средине на територији општине Алексинац.