Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

ВЕСТИ

275834278 7600500489985054 3960543999536232688 n

Председник општине Далибор Радичевић и његова заменица Маријана Радивојевић примили су данас Александру Чамаргић, помоћницу министра у Министарству за бригу о породици.
На састанку су разговарали о проблемима са којима се општина Алексинац сусреће као и о томе шта је до данас урађено да би се побољшали услови развоја и одрживости породице.
Председник општине је истакао да општина Алексинац ради на томе да се број становника који се исељавају из општине смањи, а у исто време и да се и број новорођених беба повећа. Поред тога што смо једна од 4 највећих општина на територији републике Србије по величини и броју насељених места, покушавамо да све школе одржимо у добром стању како би сва деца имала одличне услове за рад. Општина ради и на томе да стално смањује број незапослених лица довођењем домаћих и страних инвеститора који отварају своје погоне за производњу на нашој територији.
Помоћница министра за бригу од деци, Александра Чамаргић, је изјавила да сакупљањем података на терену, министарство ради на томе да се закон о финансијској подршци породица са децом побољша а самим тим и финансијска издвајања за такве породице.