Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

ОДРЖАНА 15. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ

270311433 7273886979313075 7768610769967153107 n
Данас је у сали Скупштине општине Алексинац, одржана 15. седница Скупштине општине Алексинац. Седницу је отворио и њоме председавао Ненад Станковић, председник Скупштине општине Алексинац, а у раду су му помагали Татјана Богдановић, заменик СО и Драган Милојевић, секретар СО. На дневном реду нашло се 20 тачака.
Алексиначки одборници усвојили су Предлог Одлуке о утврђивању економске цене програма васпитања и образовања у Предшколској установи „Лане“ у Алексинцу за 2022. годину. Економска цена обухвата све текуће расходе по детету из свих извора финансирања, а ближе услове и мерила за утврђивање економске цене прописује министар. Висину економске цене по детету доноси оснивач, а родитељ, односно старатељ детета учествује у обезбеђивању средстава за остваривање делатности предшколске установе у висини од 20% од економске цене по детету.
Одборници СО Алексинац усвојили су на данашњем заседању предлоге Решења о давању сагласности на Програм рада и финансијки план за Установе општине Алексинац: Центра за културу и уметност у Алексинцу, Библиотеке „Вук Караџић“, Установе за одмор и рекреацију деце „Липовац“ у Липовцу, Градског позоришта „Театар 91“ Алексинац, Спортско рекреативног центра Алексинац „СРЦА“ и Дома здравља Алексинац.
Усвојен је предлог Решења о утврђивању престанка мандата вршиоца дужности директора Јавног предузећа за путеве и стамбено комуналну делатност општине Алексинац и предлог Решења о именовању вршиоца дужности директора поменутог предузећа.
На данашњем заседању усвојен је предлог Решења о именовању Локалног савета родитеља општине Алексинац. Локални савет родитеља даје мишљење, иницира акције и предлаже мере за остваривање права детета, унапређивање образовања, васпитања и безбедности деце, односно ученика у општини, учествује у утврђивању локалних планова и програма који су од значаја за остваривање образовања, васпитања и безбедности деце.
Усвојен је предлог Решења о разрешењу и именовању једног члана Школског одбора Основне школе „Јован Јовановић Змај“ на Алексиначком Руднику.