Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

ОДРЖАНА 24. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

253184495 7078072322227876 242788532908347120 n
У четвртак 04. новембра 2021. године, одржана је 24. седница Општинског већа општине Алексинац са дневним редом од 46 тачака.
Алексиначки већници усвојили су Нацрт Одлуке о формирању специјализоване јединице цивилне заштите за узбуњивање на територији општине Алексинац.
Затим је усвојен Нацрт Одлуке о распуштању Савета месне заједнице Алексиначки Рудник, због неправилности у раду.
Општинско веће усвојило је Нацрт Одлуке о приступању изради Оперативног плана за одбрану од поплава за воде II реда у општини Алексинац за 2022. годину.
Такође, усвојило је и Нацрт Одлуке о регулисању саобраћаја на путевима на територији општине Алексинац, усаглашавањем са новим пројектом паркирања, убудуће ће у граду уместо 660 бити 858 паркинг места.
На јучерашњем заседању, Општинско веће је дало сагласност на Нацрте Решења о давању сагласности на Статут Центра за културу и уметност у Алексинцу и Статут Установе за одмор и рекреацију деце „Липовац“ у Липовцу.
Већници општине дали су сагласност на Нацрте Решења о давању сагласности на Измену и допуну Програма пословања за ЈКП „Комуналне услуге“ Алексинац за 2021. годину, ЈП за путеве и стамбено комуналну делатност општине Алексинац и ЈКП „Водовод и канализација“ Алексинац.
Између осталог, усвојен је Предлог Закључка којим се утврђује Програм контроле квалитета ваздуха на територији општине Алексинац за 2022. годину и упућује се Министарству заштите животне средине на сагласност.
Највећи број тачака седнице Општинског већа односио се на разматрање предлога решења о давању сагласности на закључење вансудског поравнања за накнаду штете услед уједа напуштених животиња – паса луталица.