Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

У АЛЕКСИНЦУ РЕАЛИЗОВАН ПРОЈЕКАТ „НОЋНЕ АКЦИЈЕ“

250448826 7060178860683889 2278274597956131527 n
Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије реализује пројекат „Ноћне акције“, чији је главни циљ повећање безбедности код младих, пешака и бициклиста. Ово су три најугроженије категорије учесника у саобраћају у условима смањене видљивости (ноћни услови).
Као један од главних разлога њиховог страдања истиче се неуочљивост од стране других учесника у саобраћају (пешаци и бициклисти) као и недовољан ниво знања, ставови, искуства и спремности за вожњу у ноћним условима (Млади).
У складу са наведеним, Агенција за безбедност саобраћаја у сарадњи са локалним Саветима за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима, реализује пројекат у 20 локалних самоуправа, у којима поменуте категорије учесника у саобраћају највише страдају.
Дана 30.10.2021.године, представници Агенције реализовали су активности у Алексинцу, у сарадњи са локалним Саветом за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац.
Велики допринос активностима, дали су промотери Канцеларије за младе општине Алексинац, који су заједно са члановима Савета, промотерима, представницима Агенције и саобраћајне полиције разговарали са грађанима и делили промотивно едукативне материјале са слоганом „Да се боље видимо“.
На основу анализа података о саобраћајним незгодама, одредили смо локације у Алексинцу на којима највише страдају и на тим локацијама су активности реализоване. Активности прати разговор са циљном групом као и подела промотивно-едукативних материјала ( мајице, ретррефлектујући прслуци, тракице, лампе, светла за бицикл, торбе са рефлектујућим елементима и др.) уз чије коришћење би се повећала видљивост и уочљивост од стране других учесника.
Такође, у сарадњи са саобраћајном полицијом, активности су реализоване и ван насеља, где су неосветљени бициклисти и пешаци добијали неопходна упуства и промотивне материјале.
Слоган „ Да се боље видимо“ треба да скрене пажњу циљној групи, да виде и да буду видљиви од стране других учесника, како би се избегле опасне ситуације.
Агенција ће и у будуће наставити са реализацијом како ових тако и других активности у осталим локалним самоуправама на територији Републике Србије.