Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

167016008 6361035780598204 2186472515546659495 n

Данас је у сали Скупштине општине Алексинац одржана 24. седница Штаба за ванредне ситуације.

Седницу је отворио и њоме преседавао Далибор Радичевић, командант Штаба и констатовао да седници присуствујe 9 чланова Штаба у ужем саставу, те да постоји кворум за рад и одлучивање.

Извештај о тренутној епидемиолошкој ситуацији на територији општине поднео је др Сретен Вујошевић, заменик директора Опште болнице.

Према Извештају, у периоду од 15. марта до 30. марта 2021. године, у Дому здравља и Општој болници тестирано је укупно 2.406 пацијената, од којих је 876 позитивно на присуство вируса "Covid 19".

Према извештају др Вујошевића, Општа болница је од почетка године утрошила медицинска средства и лекове, колико би у редовним околностима утрошила за шест месеци. Договорено је да се за додатна средства обрате Републичком фонду за здравствено осигурање и Министарству здравља, а затим и Општинском кризном штабу.

ЈКП „Комуналне услуге“ вршеће дезинфекцију по плану и програму прописаних мера за спречавање настанка и ширења инфекције изазване вирусом "Covid 19".

Директорка ПУ "Лане" Виолета Поповић известила је чланове Штаба, да је по налогу епидемиолошке службе затворена група у Дражевцу.

Чланови Штаба доставиће Општинском већу општине Алексинац препоруку на разматрање, према којој се предузетницима који обављају угоститељску делатност и закупци су јавне површине опредељене за поставаљене летњих башти, неће наплаћивати накнада за заузеће у трајању од три месеца.