Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

DSC 0522

Данас је у сали Скупштине општине Алексинац одржана 17. седница Штаба за ванредне ситуације. Седницу је отворио и њоме председавао Далибор Радичевић, командант Штаба и констатовао да седници присуствујe 13 чланова Штаба у ужем саставу, те да постоји кворум за рад и одлучивање.

Извештај је поднео др Горан Видић, директор Oпште болнице Алексинац и др Родољуб Живадиновић, директор Дома здравља Алексинац.

Након чега је констатовано да се примећује пад позитивних као и број првих прегледа.

Према извештајима Опште болнице и Дома здравља, у периоду од 17.01.2021. до 25.01.2021. године, тестирано је 521 пацијената од којих је 38 позитивно.

ЈКП „Комуналне услуге“ врше дезинфекцију по утврђеном плану.

Чланови Штаба за ванредне ситуације дали су позитивно мишљење поводом захтева Спортског савеза општине Алексинац за одржавање Редовне скупштине, која је планирана да се одржи једног дана у периоду од 29. јануара до 5. фебруара. С тим у вези да термин одржавања скупа буде од 19,00 часова, како би се избегло преклапање термина са радом Пункта за вакцинацију. Обавеза је Спортског савеза општине Алексинац да приликом организације напред наведених догађаја поштује прописане мере заштите од ширења инфекције изазване вирусом COVID-19. Комунална инспекција Општинске управе општине Алексинац у складу са Програмом о заједничком инспекцијском надзору са републичком санитарном инспекцијом врши ће контролу примене прописаних мера заштите приликом одржавања скупштине.