Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ЗА ТЕРИТОРИЈУ ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ

Данас је у сали Скупштине општине Алексинац одржана седница Штаба за ванредне ситуације, са почетком у 08.00 часова.
Седницом је председавао Далибор Радичевић, командант Штаба и констатовао да седници присуствују 23 члана Штаба, те да постоји кворум за рад и одлучивање. Седници је присуствовао и Петар Бабовић, начелник Нишавског управног округа.
Извештај о тренутној епидемиолошкој ситуацији на територији општине Алексинац поднели су: др Сретен Вујошевић, заменик директора Oпште болнице Алексинац, др Родољуб Живадиновић, директор Дома здравља и Весна Радивојевић, начелница Одељења за инспекцијске послове.
Констатовано је да се епидемиолошка ситуација на територији општине Алексинац погоршала.
У прилог томе достављен је Извештај о броју заражених Опште болнице, према коме је у периоду од 16.11.2020. до 23.11.2020.године на пср. тесту тестиран 221 пацијент, од тога је 75 позитивно, на антигенском тесту тестирано је 352 пацијента од тога је 51 позитиван.
У Дому здравља на пср.тесту тестирано је 106 пацијената од тога је 29 позитивних, на антигенском тесту тестирано је 218 пацијената од тога је 92 позитивно. Укупан број тестираних у протеклих недељу дана је 897, од којих је 247 пацијената позитивно.
Чланови Штаба одбили су захтев Уније синдиката просветних радника Алексинац, за давање препоруке за одвијање наставе путем интернета, јер по индикацијама које су достављене Штабу од стране школа, нема разлога за одржавање наставе путем интернета. Штаб за ванредне ситуације општине Алексинац обавестио је подносиоца захтева да се примењују мере Републичког штаба за ванредне ситуације, а у циљу заштите и спречавања ширења инфекције изазване вирусом „Covid-19“.
Усвојен је и Закључак према коме ће ЈКП "Комуналне услуге" наставити са дезинфекцијом јавних површина.
Начелник ПС Алексинац Срђан Токић обавестио је чланове Штаба да поједине трговинске радње у Алексинцу не поштују меру Републичког кризног штаба о скраћивању радног времена.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here