Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ЗА ТЕРИТОРИЈУ ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ

124019327 5974791989222587 2265055937089793881 o
Данас је у сали Скупштине општине Алексинац одржана седница Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац са почетком у 14,00 часова. Седницом је председавао Далибор Радичевић, командант Штаба и констатовао да седници присуствују 25 чланoва Штаба, те да постоји кворум за рад и одлучивање.
Извештај о тренутној епидемиолошкој ситуацији на територији општине Алексинац поднели су: др Горан Видић, директор Oпште болнице Алексинац и др Родољуб Живадиновић, директор Дома здравља. Констатовано је да је на територији општине Алексинац број тестираних као и позитивних увећан, тј. да се епидемиолошка ситуација погоршала.
Након тога донети су закључци да ће се по свим захтевима који су били упућени према Штабу за ванредне ситуације, а тичу се одржавања годишњег концерта КУД-а „Буковик“, као и Конференције „На мапи Читалића“, библиотеке „Вук Караџић“, одлучивати у понедељак на новој седници Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац у 13 часова.
Командант Штаба за ванредне ситуације Далибор Радичевић као и сви чланови Штаба сложили су се да грађани треба да поштују све мере које доноси Републички штаб за ванредне ситуације, због тенденције пораста броја оболелих од вируса „Covid-19“ на територији општине Алексинац.