Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

У ОПШТИНИ АЛЕКСИНАЦ ОДРЖАНЕ СУ ОБУКЕ У ОКВИРУ КОМПОНЕНТЕ УНАПРЕЂЕЊЕ СИСТЕМА НАДЗОРА НАД РАДОМ ЛОКАЛНИХ ЈАВНИХ ПРЕДУЗЕЋА

122499838 5936450349723418 8629473461185284405 o

Општина Алексинац је са својим партнерима општином Ражањ и Сокобања наставила реализацију Пројекта Реформа локалних финансија II у Србији (РЕЛОФ 2) у складу са Акционим планом. Oве недеље одржане су обуке у оквиру компоненте Унапређење система надзора над радом локалних јавних предузећа (праћење и контрола фискалног ризика).

Председник општине Алексинац Далибор Радичевић, одржао је радни састанак са експертима РЕЛОФ 2 пројекта Катарином Ђулић за област Финансијско извештавање јавних предузећа и Жељком Сертићем за област, улога, функционисање и одговорност Општинског већа.

Координатор пројекта за општину Алексинац је Данијела Микић, интерни ревизор у ОУ Алексинац.

У понедељак 19.10.2020.године у Алексинцу одржана је обука запослених у локалној самоуправи и јавним предузећима за употребу новог софтвера за ефикасно управљање надзором над радом јавних предузећа који је рађен у сарадњи са Министарством привреде. Обуци су присуствовали и представници партнерских општина. Обуку су реализовали експерт РЕЛОФ 2 пројекта Саша Јелић и Весна Копања Лидер компоненте за унапређење надзора над фискалним ризицима јединица локалне самоуправе.

У среду 21.10.2020. године одржане су две обуке које су се реализовале у две групе. Прву групу чинили су чланови Општинског већа из Алексинца,Ражња и Сокобање, као и директори јавних предузећа из све три јединице локалне самоуправе. Другу групу чинили су чланови надзорних одбора из јавних предузећа из Алексинца, Ражња и Сокобање. Обуке су биле из области "Финансијско извештавање јавних предузећа" и "Састав, улога функционисање и одговорности Општинског већа".
У четвртак 23.10.2020.године у сали Скупштине општине Алексинац одржане су обуке из области "Транспарентност" за чланове већа, директоре и чланове надзорних одбора из све три јединице локалне самоуправе. Обуке су такође реализоване у две групе, које је реализовала Ивана Теодоровић, експерт РЕЛОФ 2.