Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

ОБАВЕШТЕЊЕ

Општинска управа општине Алексинац обавештава грађане да ћесе у петак 25. септембра 2020. године изводити акција сузбијања крпеља на фреквентним зеленим површинамана територији општине Алексинац.

Акције ће изводити заједно предузећа ДЕ МУСдоо Београд и СИНИТРА ДДДдоо Ваљево.

Сузбијање крпеља вршиће се уређајима са земље у парку Брђанка и другим мањим зеленим површинамау Алексинцу, Старом и Новом гробљу и неформалним излетиштима у околини, парковима на Ал. Руднику и у Житковцу, на уређеном делу обале Бованског језера и на меморијалним местима, на истим локацијама и у истом обиму као и претходних година.

Да би се акција успешно реализовала и избегле нежељене последице моле се грађани да у време третмана не бораве на поменутим локацијама и не изводе кућне љубимце. Пчелари се обавештавају да предузму мере заштите пчелињих друштава уколико иста држе у непосредној близини наведених локација.

У случају неповољних временских прилика третман се одлаже за први наредни дан када временски услови погодују за извођење истог.

Исти извођачи вршиће у суботу 26. септембра и недељу 27. септембра 2020. године сузбијање ларви комараца у барама, ископима, каналима и деловима старог корита реке Јужне Мораве и појединим деловима тока реке Моравице, а коју организује Министарство државне управе и локалне самоуправе.

Сузбијање ларви комараца врши се директним аплицирањем препарата у водене површине које су станишта ларви комараца и не представља никакву опасност за пчеле.

Детаљније информације о локацијама и току акције заинтересовани могу добити од Владимира Никодијевића, руководиоца акције испред Општинске управе општине Алексинац на телефон 060 2182244