Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

ИЗЈАВА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ ДАЛИБОРА РАДИЧЕВИЋА ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ЕВРОПСКЕ НЕДЕЉЕ УРБАНЕ МОБИЛНОСТИ

119676395 5575305102504613 468473493436347577 n
"Општина Алексинац ће први пут узети учешће у обележавању Европске недеље урбане мобилности и наћи се на мапи европских градова и 28 градова у Србији који обележавају ову недељу.
Наша најважнија порука је да је активан живот важан за здравље појединца и породице, али и за здраво животно окружење у локалној заједници и целом друштву. Обележавањем Европске недеље урбане мобилности скрећемо пажњу на значај коришћења алтернативних начина превоза – као што су бицикли, тротинети, ролери и пешачење, све у циљу смањења броја аутомобила у граду, самим тим смањења загађености, гужви, повећања безбедности и бољег функционисања саобраћаја и прихватња здравих животних навика.
С тим у вези Општина Алексинац је расписала ликовни конкурс на тему одрживе урбане мобилности за ученике предшколске установе, основних и средњих школа. Учесници на конкурсу биће подељени у четири групе (прву групу чине полазници ПУ Лане, другу групу ученици основних школа од првог до четвртог разреда, трећу групу ученици од петог до осмог разреда и четврту групу чине ученици средњих школа). За три најоригиналнија ликовна рада из сваке категорије локална самоуправа обезбедила је награде у види тротинета за полазнике ПУ "Лане" и ученике од првог до четвртог разреда, ролера за ученике од петог до осмог разреда и бицикала за ученике средњих школа.
У току Европске недеље урбане мобилности у уторак 22. септембра у периоду од 12.00 до 13.00 часова део улице Момчила Поповића (од раскрснице са улицом Књаза Милоша до раскрснице са улицом Душана Тривунца) биће затворен за саобраћај и у том периоду биће организована изложба најбољих радова и додела награда учесницима. Такође, у сарадњи са Техничкомм школом Прота Стеван Димитријевић одржаће се Трибина на којој ћемо скренути пажњу јавности на проблеме у вези саобраћаја и загађења ваздуха, као и прикупљање основних података о начинима кретања у градским срединама.
Позивамо све грађане општине Алексинац да се у уторак 22. септембра 2020. године прикључе акцији „Дан без аутомобила“ и да тог дана оставе своја возила да мирују и узму активно учешће у вожњи бицикала, ролера, скејта и пешачења, наравно уз поштовање свих мера безбедности и заштите од вируса Covid 19."
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here