Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

ОДРЖАНА ДРУГА СЕДНИЦА ИМПЛЕМЕНТАЦИОНОГ ТИМА ЗА ОДАБИР ПРОГРАМА ПОМОЋИ

   Данас је у сали општине Алексинац одржана друга седница Имплементационог тима за одабир програма помоћи и извршена селекција прималаца помоћи.         

        Општина Алексинац се на основу досадашње сарадње , a као једна од 18 партнерских општина, укључила у „Пријекат помоћи најугроженијим групама становништва од COVID-19, пре свега угроженим ромским породицама које живе у подстандардним насељима и угроженом становништву са чланом породице која је особа са инвалидитетом“.

        Основни оквир имплементације је подршка Немачке организације за међународну сарадњу GIZ и Црвеног крста Србије. Подршка се састоји у пакетима хране и пакетима хигијене- три месеца кроз месечне дистрибуције. Биће подељено 150 квалитетних пакета хране и пакета хигијене у периоду август - октобар 2020.године.

        Носиоци активности су организација Црвеног крста, Мобилни тим за ромска питања, Центар за социјални рад, Каритас, удружење ромкиња „Нада“ и сви остали релевантни партнери на локалном нивоу.

        Почетак дистибуције помоћи се очекује у другој половини августа месеца. Други круг овог пројекта најављен је за децембар месец са још већом и значајнијом подршком најугроженијим породицама од свих угрожених.