Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Обавештење о извођењу акције дератизације

Општинска управа општине Алексинац обавештава грађане да ће у уторак 29. маја 2018. године започети извођење акција систематске дератизације,која ће се одвијати у две фазе.

Извођач акције је предузеће “САНИТ М&М” из Ниша.

У првој фази акције биће обављено постављање затрованих мамака:

- на приобаљу реке Моравице и то на левој обали низводно од моста у улици Књаза Милоша до улива крака градске канализације и на десној обали низводно од моста у Устаничкој до улива главног колектора градске канализације;

-у канализацијским шахтама у ужем градском језгру Алексинца и улицама које гравитирају реци Моравици и у насељу Алексиначки Рудник и

- у подрумским просторијама стамбених зграда у Алексинцу и насељу Алексиначки Рудник.

Очекивано трајање ова фазе акције је два дана, односно до 30.05.2018.године.

У другој фази акције биће обављено постављане затрованих мамака у индивидуалним домаћинствима у Алексинцу,насељу Алексиначки Рудник и нехигијенског дела насеља Прћиловица са непосредним окружењем. Уколико буде потребе за допуном до предвиђеног броја индивидуалних домаћинстава, односно до утрошка предвиђене количине мамака исто ће се вршити у деловима насеља Житковац и Прћиловица у улицама које се налазе дуж баре.

Очекивано трајање ова фазе акције је до пет дана, а планирано је да се изврши од понедељка 04. јуна 2018. године до петка 08. јуна 2018.године.

Екипе извођача дератизације биће на терену сваког наведееног радног дана почев од 8:30 часова ујутру.

Грађани ће се информисати о кретању екипа предузећа “САНИТ М&М” путем медија, као и непосредним плакатирањем насеља.

Сузбијање глодара ће се изводити отровима из групе антикоагуланата друге генерације.

Да би се акција успешно реализовала и избегле нежељене последице Предузеће“ САНИТ М&М” позива грађане да се придржавају следећег:

1.Омогућити оперативцима приступ простору у коме се врши постављање затрованих мамака;

2.Забрањено је отров дирати;

3.Онемогућити деци и домаћим животињама приступ изложеним мамцима;

4.У случају нежељеног конзумирања противиотров је витамин К1.

Молимо да се у свему следе наведена упутства јер ће у случају оштећења здравља сваки појединац сносити одговорност за себе,родитељи за децу,као и сваки сопственик за своје домаће животиње.

У случају екстремно неповољних временских прилика активности се померају за први наредни дан са повољим приликама за извођење акције.

За све додатне информације у вези акције систематске дератизације грађани могу да се обрате Предузећу “САНИТ М&М” на телефоне 018-258-019 и 018-243-876.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here