Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ОРГАНЕ ЈЕДИНИЦА ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА, ЈАВНИХ УСТАНОВА И ПРЕДУЗЕЋА, УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА И ПРИВРЕДНИХ СУБЈЕКАТА РАДИ УЧЕШЋА У ПРОГРАМУ ‚‚ЗАЈЕДНО ЗА ЗАЈЕДНИЦУ’’

Пројекат Немачке развојне сарадње “Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији” у сарадњи са НАЛЕД-ом и Асоцијацијом координатора за ромска питања (АОЦ) спроводи меру радног ангажовања под називом “Заједно за заједницу”. Мера радног ангажовања спроводи се у 6 јединица локалне самоуправе (Врање, Алексинац, Крушевац, Крагујевац, Пирот и Суботица) са циљем да се побољшају услови живота Рома и Ромкиња и других маргинализованих лица и ублаже последице које на њихов економски положај има пандемија Цовид19.

Пројекат “Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији’’ спроводи Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GIZ GmbH у сарадњи са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог Републике Србије.

Циљ овог јавног позива је успостављање сарадње са органима јединица локалне самоуправе, јавним установама и предузећима, привредним субјектима и организацијама цивилног друштва, ради реализације програма ’’Заједно за заједницу“ и радног ангажовања Рома и Ромкиња и других маргинализованих група (незапослени дуже од годину дана, лица са инвалидитетом, самохране мајке, жене жртве насиља, чланови породица са више од 5 чланова, повратници/е). Радни ангажман има за циљ да допринесе остваривању прихода и унапређењу радних знања и вештина и повећању запошљивости Рома, Ромкиња и других маргинализованих група у време пандемије COVID-19 путем спровођења радова од јавног интереса.

Радови од јавног интереса могу се спроводити у областима: социјалне и хуманитарне делатности, одржавања и обнављања јавне инфраструктуре, одржавања и чишћења речних корита, одржавања хигијене у јавним установама и јавним просторима, уређењу и одржавању јавних површина, културним делатностима (архивама, библиотекама, музејима, итд), анкетирање грађана у пројектима од јавног интереса, прикупљању, сортирању и преради отпада, и другим делатностима које су од интереса за локалну заједницу и унапређење стања економије и запошљивости у време пандемије COVID-19.

Текст Јавног позива као и пратећу документацију можете преузети на страници www.naled.rs/javni-poziv.

Сва питања у вези са јавним позивом можете послати на емаил: заједнозазаједницу@налед.рс најкасније до 13.4. 2021. године. Сва питања потенцијалних послодаваца и одговори биће јавно доступни на страници www.naled.rs/javni-poziv.

Рок за подношење пријава је најкасније до 16. априла 2021. године на емаил адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .