Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Олимпијски час у Алексинцу са ходачем Предрагом Филиповићем

OLIMPIJSKI CASУ уторак, 17.11.2015., са почетком у 12.00 часова, у Алексинцу, испред Центра за културу и уметност, биће одржан „Олимпијски час“, а учесници ће имати прилику да упознају атлетичара Предрага Филиповића, троструког олимпијца који се остварио норму и спрема за своје четврто учешће на Играма Олимпијаде у Рију 2016.

У оквиру „Олимпијске трибине“ходач Предраг Филиповић ће са школарцима поделити своје искуство из Атине, Пекинга и Лондона, као и своја очекивања од Олимпијских игара у Рију наредне године.

Учесници „Олимпијског часа” ће проћи кроз 5 радионица које симболизују 5 континената и 5 олимпијских вредности: радост игре, фер плеј, поштовање, изузетност и јединство духа, тела и ума. Имаће прилике да стекну знања о историји Олимпијских игара, олимпијским симболима и спортовима, као и знаменитим спортистима – олимпијским херојима данашњице.

Програмом су обухваћени и најмлађи основци који ће имати прилику да кроз Олимпијску бајку науче више о Олимпијским играма и правим вредностима које треба да усвоје у свом одрастању. У овој књизи оживљена су Грчка божанства и лик Пјера де Кубертена, а деци се на духовит и једноставан начин упознају са Олимпијским играма од времена настанка Античких игара па све до стварања модерних Олимпијских игара.

Деца ће такође имати прилику да учествују у ARCTOS радионици. ARCTOS (Anti Racism Tools in Sport) програм је програм који се односи на едукацију деце у циљу препознавања и спречавања дискриминације било које врсте (расна, верска, национална, полна, итд.). 

Топ партнер Међународног олимпијског комитета компанија Coca-Cola партнер је Олимпијског комитета Србије у едукативним пројектима „Олимпијски час”, „ЕкОлимпијада” и „Спортски изазов” до краја олимпијског циклуса РИО 2016. Ова међународна компанија је најстарији глобални партнер Међународног олимпијског комитета и широм света активно подржава едукативне активности које имају за циљ да подстакну младе на активан начин живота и подигну свест о важности очувања животне средине.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here