Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Највећа донација породилишту у Алексинцу

DONACIJA PORODILISTEПородилиште у Алексинцу је добило неопходну опрему у оквиру акције "Заједно за бебе", а донацију су уручили представници Комерцијалнe банке и Фонда Б92.

Породилиште у Алексинцу је добило реанимациони, порођајни и гинеколошки сто, пацијент монитор са ЕКГ-ом за бебе, лампу за фототерапију, ултразвучни апарат са три сонде, бактерицидну лампу, инфузиону и шприц пумпу.

"Задовољство нам је што је акција "Заједно за бебе" стигла, у складу са планом, и до Алексинца. Веома смо поносни на досадашње резултате које смо заједничким снагама постигли у породилиштима широм Србије. Захвалност дугујемо и нашим клијентима, који су коришћењем картица и трансакцијама стимулисали Банку да из својих средстава издвоји преко 40 милиона динара за донације опреме породилиштима. Након донација у Шапцу, Вишеградској, Књажевцу, Пожаревцу, Крушевцу и Грачаници надамо се да ћемо ускоро заказати ново место окупљања"- изјавио је, приликом свечаног уручења опреме, Зоран Митић, директор филијале Комерцијалне банке у Нишу.

Ово је седма донација у акцији "Заједно за бебе", у оквиру које за свако плаћање картицама клијената, Комерцијална банка издваја своја средства за опремање и обнову породилишта. Захваљујући сакупљеном новцу и породилиште у Алексинцу је добило опрему која ће у великој мери побољшати ниво здравствене неге и заштите.

"Дугогодишња сарадња Комерцијалну банке и Фонда Б92 данас добија још једну потврду да када се удруже добра воља и знање, могу да се чине велика и важна дела. Породилиште у Алексинцу је седмо које смо обновили у оквиру акције "Заједно за бебе". Верујем да ће набављање неоходне медицинске опреме значајно побољшати здравствену заштиту породиља и новорођенчади овог краја. Када смо одлучивали који град ће бити следећи за потпуно опремање, водили смо се сазнањем о слабој локалној привреди која није у могућности да донира на задовољавајућем нивоу, да је постало уобичајено да влада нема довољно средстава за потпуну обнову опреме породилишта, као и да ова установа поседује стручњаке неопходне за успешан рад одељења гинекологије и породилишта. Наше акција се наставља све док и последње породилиште у земљи не добије сву опрему неопходну за нормалан рад "- изјавио је Веран Матић, председник Управног одбора Фонда Б92.

Директор Опште болнице Алексинца прим. др Горан Видић, захвалио се Комерцијалној банци и Фонду Б92 који су помогли да се опреми породилиште: "Указана нам је посебна част што смо део велике акције Фонда Б92 и Комерцијалне банке у опремању породилишта у Србији. Донирана медицинска опрема, која је врхунског квалитета, много ће значити у даљем раду породилишта ОБ Алексинца. Са своје стране, ми ћемо и надаље унапређивати ниво знања наших стручњака, побољшавати инфраструктуру у границама могућности, али и вршити едукативни рад са будућим мајкама путем непосредног контакта и локалних медија. Жеља нам је да наше породилиште постане добро место за почетак новог живота. Изражавамо велику захвалност Фонду Б92, Комерцијалној банци и грађанима Србије. "

Акција "Заједно за бебе" почела је 1. јуна 2014. године, а клијенти имају стални увид у тачан износ донација захваљујући бројачу трансакција који се налази на интернет сајту Комерцијалне банкеwww.kombank.com.
Од почетка акције "Битке за породилишта" комплетно су опремљена породилишта у Клиничко болничким центрима Звездара и Земун у Београду, Вршцу, Шапцу, Сремској Митровици, Краљеву, Крагујевцу, Панчеву, Лесковцу, Књажевцу, Ужицу, Пожаревцу, Врбасу, Бору, Мајданпеку, Грачаници , Нишу, Врању, Крушевцу, Новом Пазару, као и две клинике у Новом Саду - Бетанија, Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине, а са данашњом донацијом и опремањем породилишта у Алексинцу, број опремљених установа попео се на 23.

Извор: Б92.нет

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here