Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Пријем делегације општине Алексинац у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

Ministarstvo gradjevinarstvaДелегација општине Алексинац, на челу са председником општине, Ненадом Станковићем, присуствовала састанку у оквиру редовног пријема у организацији Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Најважнија тема за општину Алексинац била је уређење путне мреже. Представници општине затражили су помоћ у погледу реконструкције старог аутопута, кружног тока на петљи код Алексиначког рудника, улице 7. јули, пешачке стазе у Нишкој улици и мостова на државним путевима Житковац, Врћеновица и Глоговица. У складу са тим, одржан је и састанак у ЈП „Путеви Србије“, на ком је обећано да ће потребе општине Алексинац везане за државне путеве бити сагледане у 2016. години.

У области заштите животне средине, општина Алексинац затражила је подршку око градње резервоара на 5. окну, чији је пројекат у поступку израде. У вези са овом темом, у плану је састанак општине Алексинац у Дирекцији за воде, ради учешћа општине на конкурсу за доделу средстава у области водоводне мреже.

Такође, на састанку је помоћник министра привреде информисао представнике општине Алексинац о конкурсима Министарства привреде у инфраструктурне пројекте у оквиру чега је дао прецизна упутства о условима учешћа општина.

Између осталог, на састанку је разговарано и о помору шкољки у Бованском језеру, где је указана потреба за заштитом овог језера.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here