Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Одржана информативна сесија Европског прогреса

EP geografsko poreklo 2015Данас је у сали СО Алексинац, у оквиру Развојног програма Европски ПРОГРЕС, а у сарадњи са Канцеларијом за локални економски развој општине Алексинац (КЛЕР), одржана Информативна сесија на тему финансијске подршке увођењу међународних стандарда квалитета и заштите географског порекла.

Наиме, ова подршка се реализује кроз два јавна позива за доделу бесповратне финансијске помоћи: за сертификацију и ре-сертификацију међународних стандарда квалитета и за пројекте заштите ознаке географског порекла. Овим програмом се подржава развој 34 општине на југу Србије, а програм је финансиран од стране Европске уније и Владе Швајцарске.  

Информативној сесији присуствовали су представници општина Алексинац, Сврљиг, Беле Паланке и Пирота, мала и средња предузећа, пољопривредне задруге, физичка и правна лица.

Европска унија и Влада Швајцарске у ову сврху издвојиле су укупно 177.000 евра за подршку најмање 33 пројекта са територије 34 општине јужне Србије обухваћене програмом.

Јавни позив за достављање предлога пројеката биће отворен до 23. октобра 2015. године, а више информација о јавним позивима може се пронаћи на сајту Европског ПРОГРЕСА.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here