Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

Одржане седнице Већа и Скупштине

SEDNICA SO 30На 69. седници Општинског већа општине Алексинац усвојен је Акциони план за унапређење родне равноправности општине Алексинац за период 2016 – 2020. године.

 

Усвајање овог плана била је обавеза локалне самоуправе настала потписивањем Европске повеље о родној равноправности у јулу прошле године и представља предуслов за конкурисање за средства Европске уније која се додељују у овој области. Акционим планом, сачињеним на основу спроведеног истраживања и прикупљених података, дефинисане су конкретне мере и акције у пет различитих области – повећање учешћа жена у процесима одлучивања у локалној самоуправи, смањивање економских неједнакости између мушкараца и жена, смањивање родних стереотипа у образовању, сузбијање насиља над женама и побољшање здравља жена.

У наставку дана одржана је 34. седница Скупштине општине Алексинац, која је започела минутом ћутања у знак сећања на трагично настрадалог одборника Скупштине - Војкана Вукића.

Између осталог, на седници су усвојени Извештај о оствареним приходима и расходима општинског буџета за првих шест месеци ове године, Одлука о стипендирању ученика и студената, као и Одлука о највишим износима накнаде штете настале услед уједа напуштених животиња.