Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Акција посвећена безбедности мотоциклиста

NOSI KACIGUУ складу са циљевима акционог плана Глобалне стратегије безбедности мотоциклиста (IMMA), која се односи и на Републику Србију, Савет за безбедност саобраћаја општине Алексинац, у сарадњи са стручњацима за безбедност мотоциклиста, организује Акцију посвећену безбедности мотоциклиста.

Основни циљ Акције је едукација младих возача мотоцикла и мопеда у области безбедног учествовања у саобраћају и безбедног управљања мотоциклом. У ту сврху, у оквиру Акције, биће организоване мото радионице посвећене актуелним темама: ризици страдања мотоциклиста у оквиру фактора саобраћајног система, значај употребе заштитне опреме, начини безбедне употребе мотоцикла као вида превоза, нови Закон о безбедности саобраћаја – мотоциклисти и начини указивања прве помоћи у незгодама са учешћем мотоциклиста.

Акција представља подршку смањењу броја страдалих мотоциклиста на глобалном нивоу за 50%. Република Србија још увек спада у ред земаља које морају значајно да унапреде стање безбедности мотоциклиста, имајући у виду да је ризик страдања мотоциклиста до 45 пута већи у односу на возаче путничких возила. У просеку свака четири дана у Србији погине један мотоциклиста, а у свакој осмој саобраћајној незгоди са погинулим лицима у Србији учествовао је возач мотоцикла. Млади корисници овог вида превоза (од 16 до 30 година старости) имају највећи ризик страдања, посебно у првој години возачког стажа. 

Акција посвећена безбедности мотоциклиста заказана је за суботу, 18. јули у 11 часова, у Мултимедијалној сали Алексиначке гимназије. Учесницима акције биће подељене промо мајице.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here