Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Одржана конститутивна седница Савета за здравље општине Алексинац

SAVET ZA ZDRAVLJEДанас је у сали СО Алексинац одржана конститутивна седница Савета за здравље општине Алексинац. 

На самом почетку рада усвојен је предлог да се Савет прошири за још два члана, једног који би представљао Институт за јвано здравље Ниш и једног као представника државних апотека. 
За председника Савета за здравље општине Алексинац изабран је Чедомир Ракић, заменик председника општине, док је за заменика председника Савета изабран Драган Стаменковић, заменик директора Дома здравља Алексинац.

Након конституисања Савета и избора председништва усвојен је Пословник о раду, који ће бити доступан јавности путем електронске странице Општине Алексинац www.aleksinac.org. Чланови Савета једногласно су усвојили и Извештај о раду Заштитника права пацијената за 2014. годину. Према поменутом извештају, у 2014. години Саветнику за заштиту права пацијената достављено је укупно 46 приговора пацијената у писаној форми. Свих 46 пријава је решено у извештајном периоду и у законом предвиђеном року.

У оквиру тачке разно, било је речи о организовању систематских прегледа запослених у алексиначкој привреди, државним предузећима и установама, о увођењу здравственог васпитања у основним и средњим школама, и још много чему што ће кроз рад овог Савета бити реализовано. 
На крају, чланови Савета за здравље донели су одлуку о усмеравању својих дневница у хуманитарне сврхе.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here