Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Одржана завршна презентација пројекта "Попис и регистрација јавне имовине у Алексинцу и Ражњу"

EXCHANGE 4 ZAVRSNAУ понедељак, 22. јуна, у згради Општинске управе општине Алексинац, одржана је завршна презентација пројекта „Попис и регистрација јавне имовине у Алексинцу и Ражњу“, у организацији Канцеларије за локални економски развој општине Алексинац. Презентација је била намењена предузећима и установама чији је оснивач општина Алексинац, руководиоцима предузећа и установа, као и запосленима који се баве имовинско-правним пословима.

Канцеларија за локални економски развој општине Алексинац поменутим пројектом је обезбедила донацију од стране Европске уније у износу од 148.000 еура у оквиру EU EXCHANGE 4 грант шеме, коју спроводи Стална конференција градова и општина. Укупна вредност пројекта је приближно 174.000 еура, при чему је значајно учешће општина Алексинац и Ражањ. Општина Алексинац је координатор пројекта који је од изузетног значаја за управљање имовином у њеном власништву.

За 15 месеци, колико је пројекат трајао, стручни тим од 13 чланова постигао је значајне резултате у управљању имовином. Поред набавке неопходне опреме значајна средства су уложена у едукацију запослених, као и у геодетска снимања на терену. Евидентирани су објекти од јавног значаја, пољопривредно и грађевинско земљиште, комунална инфраструктура, итд. Иначе, пројектом је за обе општине обезбеђен ГИС - Географски информациони систем који се користи у сврху управљања ресурсима, имовинског управљања, планирања развоја, просторног планирања, картографије и планирања инфраструктуре.

Према речима Радмиле Петровић, координатора пројекта, најважнији део пројекта јесте управо попис власништва општина Алексинац и Ражањ. На основу података Републичког Геодетског Завода и у сарадњи са јавним предузећима и установама, снемљене су укупно 1774 позиције (1418 у општини Алексинац и 356 у општини Ражањ) што обухвата парцеле, зграде, саобраћајнице, итд. Циљ извођења геодетских услуга је успостављање база података општина Алексинац и Ражањ о јавној имовини са каснијом имплементацијом у географско-информациони систем.

Иначе, у оквиру актуелног пројекта усвојен је акциони план којим се прецизирају све активности из области управљања имовином за општине Алексинац и Ражањ у наредне три године. Према усвојеном акционом плану, процес евидентирања и процене општинске имовине треба да буде завршен до 2017. године.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here