Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

Одржана 33. седница СО Алексинац

SEDNICA SO 33 2015Јуче је у сали СО Алексинац одржана 33. Седница алексиначке Скупштине. На дневном реду нашло се 8 тачака.

Најпре су одборници алексиначке Скупштине потврдили мандат одборнику Милошевић Радославу из Алексинца, са изборна листе „Ивица Дачић – СПС, ПУПС, ЈС, ПВ“. Након тога усвојени су предлози о разрешењу и именовању чланова Изборне комисије, Комисије за јавне службе, Комисије за доделу јавних признања и Комисије за преставке и предлоге.

На јучерашњој седници Скупштине, највише речи било је о моделу, методу и мерама за растерећење субјекта приватизације ЈНИРТВП „Реч радника“ Алексинац. Наиме, Законом о јавном информисању и медијима прописано је да се издавач кога је непосредно или посредно основала јединица локалне самоуправе, приватизује у складу са прописима којима се уређују услови и поступак промене власништва друштвеног и јавног капитала и имовине. Приватизација медија врши се на начин којим се обезбеђује континуитет у производњи медијских садржаја од јавног интереса, у периоду од 5 година од дана закључивања уговора о продаји капитала.

Иначе, поступак приватизације Јавног новинско-издавачког, радио-дифузног и ТВ предузећа „Реч радника“ спровешће се кроз модел продаје капитала, методом јавног прикупљања понуда са јавним надметањем.

Почетна цена на првом јавном прикупљању понуда са јавним надметањем износи 2.741.000,00 динара, што износи 100% процењене вредности субјекта приватизације.