Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

Одржана 65. седница Већа

SEDNICA VECA 2015 62Јуче је у сали Скупштине општине одржано 65. заседање Општинског већа општине Алексинац.

Већници су најпре разматрали, а потом и усвојили предлог одлуке о изабраном лицу на сталном раду у Општинском већу општине Алексинац. За члана Општинског већа на сталном раду у Општини Алексинац изабран је Србобран Миловановић из Бобовишта.

Потом су алексиначки већници усвојили Извештај о процени штете од поплава на територији општине Алексинац у периоду март-април 2015. године, који је претходно усвојен на недавној седници Штаба за ванредне ситуације. Према речима Комисије за процену штете, поплавни талас је захватио КО Алексинац, Глоговица, Дражевац, Тешица, Грејач, Прћиловица, Доњи Адровац, Трнјане, Корман, Горњи Љубеш, Срезовац, Доњи Љубеш и Витковац. Подземне воде појавиле су се у КО Делиград, Јасење, Вукашиновац, Рутевац, Бобовиште и Моравац. Према проценама Комисије, поплавним таласом реке Јужне Мораве и услед подизања нивоа подземних вода, захваћено је пољопривредно земљиште у површини од око 1.080,00 хектара. Износ укупне штете је 29.460.000,00 динара.

На крају, усвојен је и Извештај Комисије о процени штете настале од града и олујног невремена на територији општине Алексинац 14. маја 2015. године. Укупна штета настала на пољопривредним културама земљорадника у општини Алексинац износи 17.814.000,00 динара.