Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Одржана 47. седница Штаба за ванредне ситуације

SEDNICA STABA 43 2015Јуче је у сали СО Алексинац одржана 47. седница Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац, на чијем су се дневном реду нашле четири тачке.

Најпре је било речи о тренутном стању у ЈКП „Водовод и канализација“ и спремности Општине Алексинац у случају поремећаја водоснабдевања, као и о утврђивању задатака и приоритета за предстојећу летњу сезону 2015. године, а све у циљу благовременог предузимања одговарајућих превентивних и оперативних мера.

Наиме, према најавама Министарства унутрашњих послова Србије - Сектора за ванредне ситуације, могуће високе температуре на територији наше земље, у јулу и августу ове године, могу условити повећану потрошњу воде, као и поремећај у водоснабдевању насељених места, где се као последица може јавити недостатак воде за пиће.

Међутим, према речима директора ЈКП „Водовод и канализација“, Драгише Симића, ситуација са водоснабдевањем у нашој општини је стабилна. У случају веће хаварије, изражена је спремност алтернативних извора водоснабдевања. Квалитет воде за пиће је на завидном нивоу, што показују и последње две анализе Хигијенског завода.

На данашњој седници општинског Штаба разматран је и извештај Комисије за процену штете настале од града и олујног  невремена на територији општине Алексинац  14. маја 2015. године. Према процени стручне Комисије, проценат оштећења креће се од 20 до 100 %, а износи 17.814.000,00 динара.

Штаб је на данашњој седници, између осталог, усвојио и одлуку о додели помоћи домаћинствима која су претрпела штету на грађевинским објектима приликом јаког невремена од 24. до 27. јуна 2014. године. Једно домаћинство које је претрпело већу штету добиће помоћ у износу од 60.000 динара, 31 домаћинство са претрпљеном средњом штетом добиће по 15.000 динара, док ће 55 домаћинстава са претрпљеном мањом штетом добити по 5.000 динара. 

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here