Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Рурална Србија на путу ка ЕУ

RURALNA SRBIJAМинистарство пољопривреде и заштите животне средине, Стална конференција градова и општина (СКГО), Амбасада Републике Француске у Србији и Управа за пољопривреду и развој села Града Ниша, организују конференцију „Рурална Србија на путу ка ЕУ“, 09. јуна 2015. године у хотелу „Тами Ресиденце“, Дурмиторска прилаз бр.1, Ниш са почетком у 10 сати. У оквиру конференције биће извршена промоција ИПАРД 2 програма (Инструмената за предприступну помоћ за рурални развој) ЕУ 2014-2020 за потенцијалне кориснике и ЛЕАДЕР приступа за представнике општина.

Главни циљ ИПАРД 2 програма је унапређење пољопривредног сектора уз помоћ конкурентности пољопривредних производа. Министарство пољопривреде и заштите животне средине ће у наредном периоду акредитовати три мере и то:

  1. мера: Инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава (млеко, месо, воће и поврће и остали усеви-житарице, уљарице, шећерна репа);
  2. мера: Инвестиције у прераду и маркетинг пољопривредних и рибарских производа (млечно прерађивачка индустрија, месно прерађивачка индустрија, прерада воћа и поврћа)
  3. мера: Диверзификација пољопривредних газдинстава и развој пословања (развој туристичких објекара и услуга код пољопривредних произвођача и других привредних субјеката који се налазе у руралним подручјима и подршка развоју туристичких и рекреативних активности, нарочито за породични и дечји туризам).

Корисници ИПАРД 2 програма могу бити регистрована пољопривредна газдинства – физичка лица (укључујући предузетнике) и правна лица, мала, средња и микро предузећа. Кроз ИПАРД 2 програм, крајњим корисницима у Републици Србији од 2016. године биће доступно око 175 милиона евра бесповратне помоћи, а средства ће покривати у просеку од 50% до 75% потребних средстава за пројекте у вредности од 6.000 до 2.000.000 ЕУР (зависно од сврхе).

Како би на адекватан начин припремили крајње корисника за предстојећи конкурс, позивамо Вас да присуствујете конференцији. Пријаву учешћа можете извршити слањем е-mail-a на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или позивом на број телефона 018/505-697 најкасније до 04. јуна 2015. године. За све додатне информације можете се обратити Одсеку за пољопривреду општине Алексинац.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here