Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Обезбеђена средства за 43 лица за самозапошљавање

KLER NSZ

Канцеларија за локални економски развој општине Алексинац обезбедила је Локалним акционим планом запошљавања за 2015. годину додатних 3.976.744 РСД за финансирање програма или мера активне политике запошљавања предвиђених акционим плановима за 2015. годину. 

Општина Алексинац је Одлуком о буџету за 2015. годину предвидела 3 милиона динара за меру самозапошљавања.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања донело је одлуку о учешћу у финансирању ових мера 25.05.2015. године. Овом Одлуком обезбеђена су средства за 43 незапослена лица. У 2014. години истом висином средстава запослење је нашло 16 грађана општине Алексинац који су били на евиденцији Националне службе за запошљавање. У наредном периоду очекује се потписивање Споразума о међусобним правима и обавезама у реализацији програма или мера активне политике запошљвања за 2015. годину са између општине и Националне службе за запошљавање.

Субвенција се одобрава у једнократном износу од 160.000 РСД, ради оснивања радње, задруге или другог облика предузетништва од стране незапосленог или удруживањем више незапослених, као и за оснивање привредног друштва.

Заинтересована лица све информације о условима под којима могу да конкуришу и о потребној документацији могу да се информишу у Националној служби за запошљавање у Алексинцу.

О датуму почетка конкурса за доделу средстава грађани ће бити обавештени преко средстава јавног информисања и Националне службе за запошљавање.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here