Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

Сајам ЕУ пројеката

SAJAM EU PROJEKATAНа сајму пројеката финансираних од стране Европске уније под називом  “ЕУ и Србија на делу“, одржаном  у петак, 22. маја у Нишу, Канцеларија за локални економски развој општине Алексинац (КЛЕР Алексинац) и Друштво за развој креативности из Алексинца представили су два успешна пројекта који се реализују у општини Алексинац.

Представници медија и амбасадор Европске уније у Србији г. Мајкл Девенпорт имали су прилике да се упознају сапројектом „Попис и регистрација јавне имовине у Алексинцу и Ражњу“, који у оквиру програма  „EU Exchange 4“ заједнички реализују општине Алексинац и Ражањ. На штанду за програме из области социјалне политике свим заинтересованим посетиоцима и амбасадору Девенпорту презентовани су резултати и достигнућа пројекта  „Отворена капија за нови почетак“, који у сарадњи са локалном самоуправом и Друштвом за развој креативности, реализује Геронтолошки центар „Јеленац“.Донација Европске уније за реализацију ова два пројекта износи око 300.000 евра.

Мајкл Девенпорт овом приликом је изјавио да Европска унија представља највећег донатора Србије, и да ће тако наставити и убудуће, те да ће за те намене до 2020. године издвојити око милијарду и по евра. Сајам ЕУ пројеката у Нишу одржан је у Галерији „Србија“, у организацији Делегације Европске уније у Србији, Канцеларије за европске интеграције Владе Србије, Информационог центра ЕУ и организације„ЕУ инфо кутак“ из Ниша.