Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Донација Фондације Новака Ђоковића ОШ „Смех и суза“

FONDACIJA NOVAK DJOKOVICПредставници Новак Ђоковић Фондације и Амбасаде Канаде посетили су Основну школу за децу и омладину са сметњама у развоју „Смех и суза“, којој су недавно обезбедили дигитални логопедски и интерактивни сет у вредности од 458.213 динара.

 

Према речима Маје Јовановић, пројектне менаџерке Фондације, реч је о школи која броји око 60 ђака и којој је била неопходна адекватна стручна и технолошка подршка.

- Верујемо да смо деци и запосленима захваљујући овој донацији успели да олакшамо даље функционисање и школовање. У данашње време немогућ је развој, у било којој сфери, без технолошких иновација, а сет који смо донирали помоћи ће ученицима да унапреде функције слуха и говора. Желела бих да се захвалим нашим пријатељима из канадске амбасаде који су нам помогли у прикупљању средстава. Такође, наставници су прошли обуку како би сет могао одмах да се примењује у свакодневној настави - рекла је Маја Јовановић.

- Амбасада Канаде и Интернационални београдски певачи поносни су што су партнери Новак Ђоковић Фондације и што су били у могућности да обезбеде ОШ „Смех и суза“ овај дигитални логопедски и интерактивни сет, ново и иновативно дидактичко средство, које ће наставном особљу свакако помоћи да деци лакше и брже пренесу образовне програме - изјавила је приликом данашње посете Бети Ен Џерман, диригент хора Интернационални београдски певачи, која ради као асистент Амбасадора Канаде у Београду.

Директор школе Негован Недељковић објаснио је да ће донација имати значај не само за школу, већ за целокупну општину Алексинац.

- Колектив наше школе на најбољи и најквалитетнији начин искористиће донацију коју нам је Новак Ђоковић Фондација поклонила. Наш рад са децом у многоме ће бити олакшан, а велику корист неће имати само наша школа већ и град Алексинац, и цела Општина, тако што ће и ученици из редовних школа који имају потребу долазити у нашу школу на додатну подршку. Још једном хвала Фондацији што је препознала наше потребе и жеље за овом асистивном технологијом - изјавио је Недељковић.

Логопедски сет се користи у рехабилитацији слуха и говора код деце, односно за корекцију муцања, лакших и тежих оштећења језика и говора. Уз помоћ интерактивне табле деца уместо да пишу кредом, цртају и стварају прстима.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here