Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Одржана седница Штаба

SEDNICA STABA 43 2015На седници Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац донета је одлука о укидању ванредне ситуације у селу Вукања, усвојен је Извештај о процени штете настале у недавним поплавама и донета Одлука о упућивању једнократне новчане помоћи грађанима који су претрпели штету на стамбеним објектима.

Иако је ванредна ситуација на територији општине Алексинац укинута још пре више од месец дана, у Вукањи је она остала на снази због активираног клизишта и неопходности предузимања радова на стабилизацији терена. ЈП за путеве и стамбено комуналну делатност је у протеклом периоду интензивно радило на решавању овог проблема, и према мишљењу надлежних служби, урадило одличан посао. Донета је одлука да се на име предузетих радова на санацији терена овом Предузећу исплати 870.000 динара.

Према Извештају о процени штете од поплава које су нашу Општину задесиле у марту и априлу ове године, укупна штета процењена је на 29.460.000 динара. Највећу штету поплаве су причиниле на пољопривредним усевима (14.960.000), док штета од бројних клизишта износи 10.000.000 динара, колико је према проценама потребно за њихову санацију. За санацију оштећених грађевинских објеката потребно је издвојити 4.000.000 динара, а за чишћење и хлорисање бунара око 500.000.

Одмах потом, донета је одлука о упућивању једнократне новчане помоћи грађанима Витковца и Доњег Љубеша који су у овогодишњим поплавама претрпели штету на стамбеним и помоћним објектима, и то у износу од 40.000 динара по домаћинству.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here