Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Јована Милановић државни првак из информатике, Андрија други

DRZAVNI PRVACI 2015На државном такмичењу из информатике и рачунарства „Тесла инфо куп“ одржаном прошле недеље у Нишу, Јована Милошевић, ученица ОШ „Вук Караџић“ из Житковца, и Андрија Ранђеловић, ученик „ОШ „Јован Јовановић Змај“ са Алексиначког Рудника, освојили су прво и друго место.

 

На овогодишњем Тесла инфо купу учествовало је око 4000 ученика, што га чини најмасовнијим такмичењем те врсте у земљи. Организатори такмичења били су Електротехничка школа „Никола Тесла“ из Ниша и Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Иначе, ово је пета узастопна година да ученици наставника Милана Динића освајају једна од прва три места на државним такмичењима, и по томе су јединствени. Прошле године, ученици ОШВук Караџић”освојили су сва прва три места на овом такмичењу, а успех је још већи уколико се има у виду да ови ученици долазе из веома малих средина. Због тога, крајем године неколико образовних институција предложиће наставника Милана Динића као кандидата за највеће признање у просвети - Светосавску награду.

Од када постоји ово такмичење моји ученици освајају нека од прва три места на државном такмичењу. Пре почетка припреме, обавезна је селекција ученика, а затим следи напоран рад. Припреме и консултације одржавамо на додатним часовима, преко нашег сајта, друштвених мрежа, а понекад ученици долазе код мене кући, и успех мора бити загарантован” - каже Динић.

Поводом овог успеха председник општине Алексинац, Ненад Станковић, уприличио је пријем за награђене ученике.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here