Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Јачање сарадње привредника и локалне самоуправе

SASTANAK SA PRIVREDNICIMAЗаједнички састанак на тему јачања сарадње привредника са територије општине Алексинац, локалне самоуправе и Регионалне привредне коморе Ниш одржан је данас у сали Скупштине општине Алексинац.

 

На почетку скупа присутнима се обратио заменик председника Општине Чедомир Ракић, који је привредницима пожелео добродошлицу и истакао да, када је у питању развој бизниса и отварања нових радних места, општина Алексинац њима у сваком тренутку стоји на располагању.

После уводне речи, др Драган Костић, председник РПК Ниш и извршни директор Слободне зоне Пирот, представио је рад Регионалне привредне коморе Ниш и Слободне зоне Пирот, коју је лист Фајненшел Тајмс уврстио међу 50 најуспешнијих на свету. Г. Костић је истакао да се око 25% светске трговине одвија преко слободних зона, и да оне пружају велику прилику за привредни развој региона у којима се оснивају.

Након тога, помоћница председника општине Алексинац за економски развој Данијела Петковић окупљенима је представила план за оснивање Слободне зоне Алексинац. Слободну зону Алексинац чинило би 175 хектара земљишта које се налази у постојећим радним зонама Кукиш и Алексиначки Рудник, и у којима је сконцентрисан велики број предузећа. Према речима Пјерлуиђија Гионеа, председника Клуба инвеститора РПК Ниш и директора компаније Грамер из Алексинца, оснивање ове зоне представљало би велику развојну шансу за општину Алексинац, као и да локалну самоуправу очекује велики напор како би ову идеју остварила у дело. Он је напоменуо да чињеница да иностране компаније у овом делу Србије чак 96% својих сировина увозе из иностранства, пружа велику могућност за развој домаћих привредника који, уз заједнички рад и залагање, могу постати снабдевачи великих фирми.

На крају састанка, привредници су имали прилику да поставе бројна питања која се тичу ових тема и проблема са којима се они сусрећу у пословању, као и да предложе своје кандидате за чланове Привредног савета општине Алексинац, тела које ће се убудуће бавити питањима развоја сарадње измеђи локалне самоуправе и привредног сектора

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here