Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

Акција „Носи кацигу“

SAVET ZA BEZBEDNOSTНа данас одржаној 28. седници Савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац највише речи било је о организовању акције „Носи кацигу“, која за циљ има повећање употребе заштитне кациге, као и спорије и безбедније понашање мотоциклиста у саобраћају.

 

У склопу акције коју је иницирала Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије предвиђено је штампање и дељење промотивног материјала (мајице, флајери, стикери) и постављање билборда, који ће на себи носити једноставну поруку „Успори!“, с обзиром да је брзина мотоциклиста препозната као један од најчешћих проблема у незгодама са мотоциклистима. У оквиру ове акције биће организована и трибина намењена љубитељима двоточкаша, и на којој ће присутнима бити предочени најважнији аспекти безбедног учешћа у саобраћају мопедиста и мотоциклиста.

Осим тога, прошле недеље, у организацији ОШ „Љупче Николић“ и Савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац, одржано је општинско такмичење за ученике основних школа под називом „Шта знаш о саобраћају“, на коме су најуспешнијима подељене пригодне награде. Више о овоме можете прочитати ОВДЕ.