Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Одржана друга едукација о родној равноправности

EDUKACIJA RRУ оквиру пројекта „Жене у фокусу“, који уз финансијску подршку Делегације Европске уније у Србији заједнички реализују Друштво за развој креативности из Алексинца и општина Алексинацпротеклог викенда у Сокобањи одржан је тренинг на тему „Родно буџетирање на локалном нивоу“. Обуци су присуствовали представници локалне самоуправе, цивилних организација, институција и чланови Комисије за родну равноправност општине Алексинац.

Током дводневног тренинга, учесници су имали прилику да се кроз теоријски и практични рад упознају са основним појмовима и позитивним ефектима родног буџетирања, као и нормативним и политичким оквирима Републике Србије у овој области. Други део тренинга је био посвећен улогама различитих актера у процесу родног буџетирања, програмима локалне самоуправе, индикаторима и фазама родног буџетирања.

Родна равноправност и питање унапређења положаја жена представља процес који је започет на свим нивоима власти у Републици Србији. Циљ тренинга је постигнут успостављањемоснове за будућу сарадњуизмеђу представника цивилних организација и доносиоца одлука у изради Локалног акционог плана за родну равноправност и унапређење положаја жена у општини Алексинац.

 

У оквиру пројекта „Жене у фокусу“, до сада јеспроведено истраживање о проблемима и потребама жена у општини Алексинац и одржана су два тренинга. Наредне активности су усмерене у правцу унапређења локалних политика и успостављених механизама за родну равноправност, у циљу побољшања положаја жена у Општини кроз њихово веће учешће и заступљеност у јавном и политичком животу.

 

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here