Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Конференција о средњошколској настави физике

SIMPOZIJUM FIZICARA KONFERENCIJAТрећа по реду, „Међународна конференција о настави физике у средњим школама у региону“ биће одржана овог викенда (20 - 22. фебруара 2015.) у Алексинцу.

На данас одржаној конференцији за штампу поводом овог догађаја, речено је да ће Алексинац трећу годину заредом бити домаћин стручног скупа који ће угостити 154 учесника - професора, наставника и ученика физике. Поред учесника из наше земље, ове године своје присуство потврдили су гости из Словеније, Хрватске, Републике Српске, Црне Горе,Македоније и Бугарске.

Изванредан успех претходна два скупа одржана у нашем граду допринео је високом квалитету овогодишњег - поред пораста броја учесника, приметан је и пораст броја и квалитета радова и осталих садржаја,због чега је стручни скуп ове године акредитован као конференција, док су за предаваче одабрана позната имена из света физике у региону.Организатори конференције су општина Алексинац, Алексиначка гимназија, Пољопривредна школа „Шуматовац“, Друштво физичара Ниш и Друштво физичара Србије.

SIMPOZIJUM FIZICARA 2015

Конференција ће обухватити предавања по позиву, усмена излагања стручних радова, постер секцију са радовима учесника, обуку наставника, разговоре о ученичким радовима, размену искустава са колегама из региона и изложбу наставних средстава. Оно што привлачи посебну пажњу свих учесника и што постаје заштитни знак окупљања физичара у Алексинцу, јесте такмичење ученика у извођењу малих кућних огледа, које се показало као најбољи начин за популаризацију физике међу средњошколцима.

У прилогу можете погледати програм овогодишње конференције и саопштење за медије Организационог одбора конференције.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here