Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

Одобрен пројекат унапређења регистра пореских обвезника

EVROPSKI PROGRES KLER

На недавно одржаном састанку управног одбора развојног програма Европски ПРОГРЕС, који подржава одрживи развој неразвијених општина на југу Србије, донета је одлука о финансирању пројекта под називом „Пријави имовину - подржи своју заједницу“, који је поднела Канцеларија за локални економски развој општине Алексинац.

Циљ пројекта је повећање општинских прихода кроз унапређење постојеће базе пореских обвезника пореза на имовину, а првенствена циљна група биће власници објеката за које није поднета пријава и који се налазе ван система наплате пореза, којих према незваничним проценама има око две хиљаде. Укупна вредност пројекта је близу 1,4 милиона динара, а за његово спровођење биће задужена Канцеларија за локални економски развој, у сарадњи са Одељењем за утврђивање, наплату и контролу јавних прихода општине Алексинац.

Општина Алексинац је 25. јуна прошле године званично приступила развојном програму Европски ПРОГРЕС. Овај програм подржава одрживи развој 34 локалне самоуправе на југоистоку и југозападу Србије, а финансирају га Европска унија и Влада Швајцарске са 24,46 милиона евра. Поред финансијске помоћи, општинама је кроз овај програм обезбеђена и неопходна стручна помоћ при реализацији пројеката, за коју је задужена Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (UNOPS).