Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Расписани јавни позиви за финансирање удружења грађана

Vece-2015-57

На 57. седници Општинског већа општине Алексинац одржаној данас у згради Општинске управе усвојени су Предлог Закључка о давању станова у јавној својини Општине у закуп без накнаде, предлози решења о давању сагласности на ценовнике услуга ЈП за путеве и ЈКП Комуналне услуге, као и предлози јавних позива за финансирање програма удружења грађана.

 

Давање у закуп станова врши се ради обезбеђења нужног смештаја породицама чији су стамбени објекти погођени прошлогодишњим елементарним непогодама, тачније клизиштима и поплавама, и који су решењем инспекцијског органа забрањени за употребу. Ови станови дају се у закуп на период од једне године, док ће корисници бити у обавези да редовно измирују рачуне за комуналије.

Усвојени ценовник радова на редовном одржавању саобраћајница и јавних површина, као и на одржавању хоризонталне и вертикалне сигнализације, ЈП за путеве и стамбено комуналну делатност, носи повећање цена од 2% у односу на прошлу годину, док је новим ценовником ЈКП Комуналне услуге цена организованог сакупљања и нешкодљивог уклањања животињских лешева и хватања паса и мачака луталица за 2015. годину смањена са 320 на 270 динара.

Поред тога, на седници су усвојени предлози јавних позива за финансирање (или суфинансирање) програма/пројеката удружења грађана у 5 области: 1) физичка култура; 2) култура; 3) програми националних мањина; 4) социо-хуманитарни програми; 5) заштита животне средине, екологија и остале области. Ово је друга година заредом како се примењује другачији начин финансирања удружења грађана који обезбеђује њихово знатно објективније и транспарентније финансирање, и знатно мање простора за протекцију. Износ опредељених средстава исти је као прошле године, а новина је да ће се у 2015. конкурс расписивати посебно за први и за други део године. С обзиром да је новим начином доделе средстава предвиђен детаљан поступак употребе и правдања истих, удружења грађана која не успеју да на адекватан начин оправдају средства добијена прошле године неће моћи да учествују на овом конкурсу. Рок за подношење пријава и предлога програма/пројеката је 15 дана од дана објављивања јавних позива на сајту општине Алексинац, односно од 22.1.2015. до (закључно са) 5.2.2015. године. Текст јавних позива можете прoчитати овде.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here