Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Отворен информативни центар за особе са инвалидитетом

TICAИнформативни центар, у коме ће особе са ивалидитетом (без обзира на врсту сметњи и узраст) моћи да се информишу о својим правима и начинима њиховог остваривања, као и да добију бесплатну саветодавну и правну помоћ, отворен је у просторијама Туристичко-информативног центра Алексинац у улици Књаза Милоша.

Поред особа са инвалидитетом, информације ће бити пружане и сиромашним грађанима и лицима са озбиљним здравственим проблемима, посебно онима из маргинализованих група. У овом Центру припадници поменутих категорија грађана моћи ће да се информишу о својим правима и начинима њиховог остваривања, да добију помоћ у писању захтева, предлога, жалби, у обезбеђивању потребне документације, координације између установа, као и да добију бесплатну саветодавну и правну помоћ од стручних лица.

Информативни центар ће радити од 8.00 - 12.00 часова сваког радног дана и суботом,

док ће бесплатна правна помоћ бити пружана уторком и четвртком од 16.00 - 19.00 часова. Телефон за информације је 800-303. Имајући у виду значај ове услуге, Општина Алексинац је, у сарадњи са Општинском организацијом за туризам и спорт - ОТИС, обезбедила простор за њено пружање - у питању је, као што је већ речено, Туристичко-информативни центар Алексинац у главној улици.

Отварање информативног центра за особе са инвалидитетом део је пројекта „Информисање - пут до остваривања права и коришћења услуга“, који у партнерству са општином Алексинац и Центром за социјални рад реализује удружење „Имам право“ из Алексинца. Пројекат финансира Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, и његова реализација траје осам месеци, након чега би, уколико се за то стекну потребни услови, ова услуга могла да прерасте у Центар за психо-социјалну помоћ, који би радио непрекидно 24 часа.

Овај пројекат има велики значај зато што омогућава пружање неопходне информативне, едукативне и правне помоћи особама са инвалидитетом и њиховим породицама, чиме се побољшава квалитет њиховог живота, подржава останак у заједници и подстиче социјална интеграција.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here