Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Презентација пројекта пописа јавне имовине

EUEXHANGE4 PREZENTACIJAПод слоганом „Утврди нашу имовину – одреди нашу будућност“, данас је у сали Скупштине општине Алексинац одржана презентација пројекта „Попис и регистрација јавне имовине у Алексинцу и Ражњу“. Овим пројектом, Канцеларија за локални економски развој општине Алексинац обезбедила је донацију од стране Европске уније у износу од 174 000 евра, и он се реализује у оквиру програма доделе бесповратне помоћи EU EXCHANGE 4, који спроводи Стална конференција градова и општина (СКГО).

На скупу су, између општине Алексинац, с једне, и јавних предузећа и установа као учесника у реализацији пројекта, са друге стране, потписани и Протокол о сарадњи на реализацији пројекта, Меморандум о разумевању Географског информационог система (ГИС), као и Протокол о сарадњи на изради и имплементацији ГИС-а.

Овим пројектом предвиђен је попис својине над 1074 парцела у општинама Алексинац и Ражањ, и након што буде завршен, он ће двема општинама бити од изузетног значаја за управљање јавном имовином, која ће прећи у њихово власништво. Општина Алексинац је координатор пројекта, а у приоритете пописа спадају објекти од јавног значаја, пољопривредно и грађевинско земљиште, комунална инфраструктура итд. Пројектом је обухваћено и увођење Географског информационог система (ГИС), дигитализованог система управљања просторним подацима и мапама, који се користи у сврху ефикаснијег располагања ресурсима и имовином, планирања развоја инфраструктуре, просторног планирања и картографије.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here