Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Алексинац донира 3 милиона за угрожена подручја

VECE 2014 43Јутрос је у згради Општинске управе одржана 43. седница Општинског већа општине Алексинац. На дневном реду нашло се осам тачака, а седницом је председавао председник Општине Ненад Станковић.

Као прву тачку дневног реда Веће је усвојило нацрт Одлуке о пружању помоћи општине Алексинац у санирању последица елементарне непогоде – поплаве. Овом одлуком предвиђено је да, као знак солидарности са општинама које су у недавним поплавама највише страдале и у складу са својим финансијским могућностима, општина Алексинац из свог буџета издвоји 3 милиона динара на име помоћи угроженим подручјима. У питању је, како је речено, средњорочна помоћ у санирању последица поплава, и она ће се извршити у складу са инструкцијама Министарства финансија.

На седници је усвојен и нацрт Закључка о покретању поступка прибављања непокретности у јавну својину Општине за потребе Јавне библиотеке „Вук Караџић“ из Алексинца. У питању је пословни простор од 82,57 квадратних метара, који се налази у склопу зграде у којој је смештена библиотека, и који је у власништву Савеза синдиката општине Алексинац. Планирано је да тај простор буде искоришћен за проширење просторија библиотеке, с обзиром да потребе за тим одавно постоје.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here