Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

Укинута ванредна ситуација

SEDNICA STABA 20140522На данас одржаној седници Штаба за ванредне ситуације донета је одлука о укидању ванредне ситуације на територији општине Алексинац, која је проглашена пре девет дана - 15. маја.

На седници је констатовано да је ниво свих водотокова у Општини последњих дана у наглом опадању и да нема опасности од нових поплава, те да су се стекли сви услови да се ванредна ситуација укине.

ЈКП Водовод и канализација наставља са радовима на измештању водоводне линије у Вакупу. Из овог предузећа поручују да ће становници Вакупа од данас из градског водовода моћи да користе воду техничког квалитета, с обзиром да је јуче успостављено привремено површинско повезивање водоводне линије. До понедељка, и најављеног завршетка радова, они ће чистом пијаћом водом и даље моћи да се снабдевају из цистерне постављене у центру насеља. ЈП за путеве и стамбено комуналну делатност јуче је завршило радове на санирању пута ка цркви Св.Тројице, док се радови на санацији прелаза преко Мозговачке реке настављају уз повећано ангажовање механизације.

Из Црвеног Крста Алексинац поручују да сутра, у недељу 25. маја, неће радити. Грађани који су вољни да донирају помоћ то могу учинити у просторијама ове организације данас до 18 сати, или радним данима од 7-15 часова. Подсећамо, у овом тренутку најпотребнија је помоћ у средствима за хигијену и дезинфекцију, док се грађани љубазно моле да помоћ у гардероби више не доносе.