Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

Вакуп без воде до понедељка

SEDNICA STABA 20140522За време трајања ванредне ситуације Штаб за ванредне ситуације општине Алексинац одржава седнице сваког дана, на којима разматра текућа питања која се тичу стања на водотоковима у Општини и мера на отклањању последица недавних поплава.

На данашњој седници констатовано је да радови на санацији прелаза преко Мозговачке реке протичу по плану, тако да би данас на првом прелазу требало да буде успостављен колски саобраћај. Поред тога, ЈП за путеве и стамбено комуналну делатност јуче је за саобраћај оспособило пут за Шуматовац, који даље води према Коњској Пољани, док ће данас радити и на санирању једног од клизишта у Црној Бари. ЈКП Водовод и канализација наставља са радовима на измештању водоводне линије у Вакупу. Треба рећи да због извођења нужних радова на решавању питања водоснабдевања Вакупа, за саобраћај ће бити затворен прилаз овом насељу из улице Леле Поповића, на самом излазу из Алексинца према Краљеву. За време трајања радова прилаз Вакупу биће могућ улицама Свете Петровића Бранка и Јужноморавских бригада. Из овог предузећа најављују да би Вакуп требало да добије воду до понедељка.

У наставку седнице усвојени су предрачуни за радове на санацији штете од поплава који се ових дана изводе широм Општине. Процењена вредност радова на санацији прелаза преко Мозговачке реке у дужини од 900 метара износи 2.163.000 динара, док је вредност радова на измештању дела водоводне линије у Вакупу у дужини од 500 метара процењена на 1.257.000 динара. Плаћање ових радова извршиће се делом из републичких средстава трансферисаних општини Алексинац за санацију последица недавних поплава, а делом из сталне буџетске резерве.

На седници је поменуто и да из Црвеног Крста Алексинац апелују на грађане да до даљњег не доносе помоћ у гардероби, јер је у овом тренутку има у довољно. Наравно, помоћ у средствима за хигијену, конзервираној храни, храни за бебе, као и сва остала помоћ и даље је веома потребна. Подсећамо грађане општине Алексинац да хуманитарну помоћ могу донирати у просторијама Црвеног Крста Алексинац од 8-18 часова, као и у Алексиначкој цркви од 7-21 сат.