Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Алексинац шаље помоћ угроженим општинама

POMOC UGROZENIMA PODRUCJIMAГрађани општине Алексинац придружили су се општем таласу прикупљања хуманитарне помоћи за људе страдале у поплавама.

Црвени крст Алексинац данас је за Параћин послао један камион прикупљене одеће, ћебади, воде и конзервиране хране. За Параћин, као нама најближу угрожену општину, отишао је и један камион-смећар ЈКП-а „Комуналне услуге“, као и трочлана спасилачка екипа Добровољног ватрогасног друштва која ће бити ангажавана на испумапавању воде из поплављених објеката.

Поред тога, Црквена општина Алексинац јуче и данас послала је два камиона помоћи за људе из угрожених подручја у околини Шапца и Ваљева. Из Црквене општине истичу да су презадовољни одзивом грађана, и похваљују то као прави пример солидарности нашег народа.

И поједине месне заједнице показале су велику солидарност. МЗ Краљево јутрос је у Јагодину упутила чак 1,5 тона прикупљене помоћи. Осим тога, помоћ су прикупљали или још увек прикупљају бројне установе, приватне фирме, општински одбори политичких странака, удружења грађана. Такође, прикупљању помоћи од данас су се придружили и ђаци Техничке школе „Прота Стеван Димитријевић“.

Сви грађани општине Алексинац који желе да помогну људима из угрожених подручја моћи ће то да ураде и наредних дана у просторијама Црвеног Крста Алексинац од 7-15 часова, односно у Алексиначкој цркви од 7-21 сат. Ђаци Техничке школе помоћ ће прикупљати данас и сутра (понедељак и уторак) од 11-17 часова испред Туристичко-информативног центра у улици Књаза Милоша, као и у својој школи.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here