Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Одржана нова седница кризног Штаба

SEDNICA STABA 20140516На данас одржаној седници Штаба за ванредне ситуације главна тема било је упознавање чланова са актуелним стањем на водотоковима у општини Алексинац и планирање мера на санирању последица поплава.

 

Смањење обима падавина у току претходне ноћи и данас утицало је на нешто боље стање на водотоковима у нашој Општини. Ситуација је у већини места под контролом, али и даље има неких критичних подручја. Након јучерашњег проглашења ванредне ситуације на читавој територији општине Алексинац уведена су непрекидна активна дежурства чланова Штаба. Ситуација на терену непрекидно се прати и дежурне службе интервенишу по потреби.

Екипе ЈП за путеве и стамбено комуналну делатност од јуче су непрекидно ангажоване на пословима изградње одбрамбених насипа, прочишћавању водопропуста и јаркова, усмеравању бујица и потока, чишћењу наноса са путева и других послова одбране од поплава. Интервенисано је у великом броју насеља – Мозгову, Катуну, Пруговцу, Глоговици, Вакупу, Краљеву, као и у самом Алексинцу, где су током претходне ноћи припадници Војске Србије активно помагали у изградњи одбрамбених насипа дуж реке Моравице.

Председник општине Алексинац и командант Штаба, Ненад Станковић, јавно је похвалио агилност надлежних служби оценивши да су радови дали ефекта, с обзиром да је у већини критичних подручја на којима је јуче интервенисано ситуација сада под контролом.

Најтежа ситуација је и даље у Мозгову, где је набујала река однела неколико водопропуста, прелаз преко реке, као и један део пута, остављајући 20-ак домаћинстава одсеченим од остатка села. Нема животно угрожених. Поред Мозгова, критично је и у Витковцу и Горњем Љубешу, где је Јужна Морава почела да се излива и да плави атаре села. Иначе, Водопривредни центар „Морава Ниш“ данас поподне је прогласио меру редовне одбране од поплава на Јужној Морави, што подразумева константно праћење стања на реци и одбрамбеним насипима. Стање на акумулацији Бован је под контролом - тренутно, из језера се испушта 15 кубних метара воде у секунди.

С обзиром да се наредних дана очекују нове падавине, констатовано је да ванредно стање остаје на снази до даљњег. Чланови Штаба и дежурне екипе настављају са сталним праћењем ситуације на терену.

У наставку можете погледати неке од фотографија снимљених у данашњем обиласку стања на водотоковима у Вакупу, Краљеву, Бовну и Мозгову.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here